Etter å ha mottatt kritikk for kommunens rolle under Arctic Race of Norway og filminnspillinga av Baalsrud-filmen «Den 12. mann» har han kontaktet utvalget for ei gransking av mulige kritikkverdige forhold.

– Det er meget uvanlig at posisjonen sender inn saken til kontrollutvalget, sier lederen i Samhold Lyngen. Han synes det er merkverdig at ordføreren ber om ei gransking av seg selv. Han, med flere, har kritisert ordføreren og den politiske ledelsen for kommunens rolle under de to prosjektene.

Prognosene viser at kommunen har overskredet budsjettene til begge prosjektene med flere hundre tusen. – Jeg synes at både den politiske og den administrative ledelse går ut over siden fullmakter. Skal man bruke av fellesskapets midler, bør man følge formelle krav, sier lederen i Samhold Lyngen. Han er kritisk til kommunens håndtering av rutiner ved innkjøp til de to arrangementene. Blant annet skal kommunen ha brukt 50 000 kroner på leie av helikopter under Arctic Race. 

Kommunen signerte avtaler om bespisning og overnatting i forbindelse med filminnspillinga tidligere i år. Tre av de seks lokale aktørene som ble leid inn har tette forbindelser med ledelsen i kommunen. – Det er nok tildelt kontrakter fra organisasjonskomiteen nærmest til seg selv og sine. Det synes jeg blir helt riv ruskende feil, sier han videre.

Ordføreren selv, sier imidlertid at kommuneledelsen kontaktet samtlige aktuelle aktører i Lyngen, og at de ikke har neglisjert noen tilbydere på overnatting og bespisning. Han understreker også at han kun har initiert prosjektene, og at han ikke har vært involvert i selve gjennomføringen.

Ordføreren ønsker nå å komme rykteflommen i kommunen i møte.

– Det er en del ting som er direkte tull og oppspinn. Jeg ber derfor om en gransking for å frikjenne meg selv rett og slett, sier han.

Les hele saken i Nrk Troms »