Rådmannen i Karasjok fikk knallhard kritikk av kontrollutvalget da det viste seg at bare 0,4 av de 2,55 millionene som skulle brukes til Utøya-rammede, kom ungdommene til gode. Nå stopper hun utbetalingen til utvalget.

Karasjok kommune fikk 2,55 millioner kroner av staten for å følge opp og ta vare på de 12 ungdommene som var på Utøya 22. juli 2011. De brukte bare 400.000 av dem, konkluderer kommunens kontrollutvalg som kommunestyret satte til å granske hvor pengene ble av.

Men da kontrollutvalgets medlemmer ba rådmannen om å få utbetalt honoraret for arbeidet de hadde gjort, fikk de negativt svar.

Rådmannen reiser tvil om det finnes noen avtale om betaling til de to medlemmene av kontrollutvalget som gjorde arbeidet, og spurte om det hadde blitt vurdert å sette ut granskingen på offentlig anbud. 

– Vi har lagt frem dokumentasjon for jobben vi har gjort. Lønn var forutsetningen for arbeidet kontrollutvalgets medlemmer har gjort. Ingen gjør en så stor jobb for kommunen gratis, sier kontrollutvalgslederen.

Saken kommer opp i Karasjok kommunestyre 10. desember. – Når kommunestyret har behandlet saken, vil vi gå inn i den, sier Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Les hele saken i ABC Nyheter